denorskelenker_4Vår omgang med alkohol ble et problem for oss, men med hjelp av Lenkenes Idéprogram og likesinnede, som har klart å bli edru, klarer vi det også. De norske Lenker Oslo 89, en av flere «Lenkegrupper» i Norge, er en frittstående, frivillig og ideell forening med eneste formål å hjelpe andre mennesker med alkoholproblemer til et edru og verdig liv, hvis vedkommende selv vil, slik vi selv er blitt hjulpet. Vi har erfart at det sjelden nytter å løse problemet på egenhånd.

Derfor har vi søkt sammen i et fellesskap som styrker oss i vår kamp mot alkoholen. De norske Lenker har eksistert siden 1978 og drives på et idealistisk grunnlag og som et alternativ til den tradisjonelle alkoholomsorgen. For oss er møtene våre selve behandlingen. Vi er både kvinner og menn med det samme problemet, derfor forstår vi hverandre. Vi vet hvordan nerver, angst og dårlig samvittighet raste i oss da vi drakk, vi vet hvordan du har det. Ingen spør deg ut når du kommer. Du blir ønsket velkommen og får sitte i ro og lytte eller får snakke med noen på tomannshånd hvis det er ønskelig. Vi tar ikke engang alkoholen fra deg, den må du velge bort selv.

De norske Lenker har ingen religiøs eller politisk tilknytning.

Hvis du føler at livet er blitt uutholdelig og problemene tårner seg opp p.g.a. alkoholforbruket ditt, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss, enten pr telefon eller ved å komme på våre møter eller kontaktåpne dager.