ideprogramVelkommen til De norske Lenker Oslo 89 på Sagene, og for deg kanskje noe nytt og skremmende. Hva skal de gjøre med meg her, tenker du kanskje, blir det kjeft og en hårete pekefinger? Skal de ta fra meg alkoholen som har betydd så mye for meg i så lang tid? Nei, ikke får du kjeft, ikke får du en hårete pekefinger og ikke får du plagsomme spørsmål.

Vi tar ikke engang alkoholen fra deg, den må du selv velge bort.

Du velger selv om du vil komme til oss, og du velger selv om du vil bli hos oss. Bestemmer du deg for å bli, ja da har du også selv tatt avgjørelsen om å sette alkoholen til side, at den har tyrannisert deg og dine altfor lenge. Og det er kanskje den største og viktigste avgjørelsen du noen gang har tatt. Ikke bare for deg selv, men også for alle dem som er glad i deg: dine nærmeste, venner og eventuelle kollegaer. Sånn var det i hvert fall for oss. Og samtidig sier du ja til å ta imot den hjelpen Lenkene kan gi deg i et fellesskap av likesinnede.

De norske Lenker er en ideell organisasjon startet av og bestående av tørrlagte alkoholikere. Alle har vi kommet hit som ny engang. Alle har vi vært like spente på hva vi har begitt oss inn i, akkurat som du, for så å oppdage at de som allerede er der bare vil oss vel.

Som det står i Lenkenes formålsparagraf, det eneste Lenkene skal befatte seg med, er å hjelpe den alkoholsyke til å tilfriskne, hvis han eller hun selv vil. Det er hele forutsetningen, at du selv vil slutte å drikke. Vi kom for vår egen skyld og for våre nærmeste, fordi vi hadde et alkoholproblem som vi ikke klarte å løse alene. Det hadde vi prøvd utallige ganger. Det gikk bra en stund, men vi begynte alltid å drikke igjen, helt til vi kom til De norske Lenker Oslo 89. Vi hadde vel i begynnelsen ingen tro på at Lenkene skulle klare å hjelpe oss, men med Lenkenes erfaring og vår vilje så sitter vi her da, edrue!

De norske Lenker Oslo 89 har mye å tilby, vi må bare være villige til å ta imot hjelpen. Her vil du treffe mennesker, noen som bare har vært med noen uker, andre i 1-5 år, atter andre med over 20 års edruskap. Vi ville vekk fra alkoholen, og vi har klart det. Vi var i samme situasjon som deg, men oppdaget hva likesinnede har å gi hverandre i et fellesskap av tørrlagte alkoholikere. Alkoholikeren kjenner alkoholikeren, vi snakker samme språk, vi har vært igjennom mye av det samme, mønsteret er likt uansett hvordan vi drakk, men også når vi setter bort alkoholen. Vi trenger folk rundt oss som forstår oss, som kjenner alkoholikeren og dennes problemer og utfordringer. Det er ikke «bare å sette bort flaska» som vi alle har hørt fra våre omgivelser. Hvem skulle vel være bedre egnet til å hjelpe enn nettopp mennesker som har vært igjennom det samme som du selv, og som har klart å komme vekk fra alkoholens klør med likesinnedes hjelp. De menneskene finnes i De norske Lenker Oslo 89, du må bare gi deg selv tiden og sjansen til å oppdage det.

Vi vet at det nytter! Gi deg selv en sjanse til et bedre liv! Ta kontakt med oss!

Hjertelig velkommen!